Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ

Το δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών φιλοξένησε για  2 ημέρες τη θεατρική παράσταση
                                              << ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ>>
του Ευγένιου Τριβιζά

Φυσικά και εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία  και παρακολουθήσαμε την παράσταση  με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό .














Λίγα λόγια όμως για την παράσταση που είδαμε

Ο κυρ-Δίκανος ο γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει εντατικά μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο όμως αισθάνεται μοναξιά και   πιάνει φιλίες με τα πουλιά της περιοχής. Τους δίνει πληροφορίες για το πού στήνει ξώβεργες το αφεντικό του και τα αφήνει να τσιμπολογάνε   ανενόχλητα τα λαχανικά του κήπου. Εκείνα με τη σειρά τους, το ονομάζουν Αχυρούλη, και του υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει.
Όταν κάποια στιγμή ο κυρ-Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια. Ακολουθεί η σύλληψη, η δίκη και η καταδίκη του σκιάχτρου. Ο αρχιδικαστής αποφασίζει ότι ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει στη φυλακή ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για φυλακές των φίλων του τα καταστρέφει. Έξω φρενών ο αρχιδικαστής τον καταδικάζει σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο. Ο Τιτιβούε, ο παλιός του φίλος, τού εξηγεί για ποιο λόγο θα πραγματοποιηθεί τώρα το όνειρό του και θα μπορέσει επιτέλους να πετάξει... Στην τελευταία σκηνή, στην αυλή της φυλακής, μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τον δεσμοφύλακα, αλλά και τους θεατές.(http://www.neotheatro.gr/index.php/template)


Πίσω στο σχολείο είπαμε τις εντυπώσεις μας ,τι μας άρεσε, τι μας τρόμαξε( πρώτη φορά για κάποια παιδιά σε θέατρο) και ζωγραφίσαμε .




























 Η παράσταση ανεβαίνει από το Νέο Θέατρο , στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη. Ευχαριστούμε πάρα πόλυ την μαμά του Άρη την κυρία Ελένη που μας συνόδευσε και μας βοήθησε στην εκδρομούλα μας.
     
           Άμα θες ν' ανοίξουν τα φτερά σου μην κρατάς κρυφά τα όνειρά σου!   
.

3 σχόλια:

Η Κυρά Σαρακοστή

   Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, ετοιμάσαμε στο ολοήμερο , την Κυρά Σαρακοστή για να μετρήσουμε τις εβδομάδες  μέχρι το Πάσχα.