Σας καλωσορίζουμε στην παρέα του Α΄ τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Ας γνωριστούμε τραγουδώντας – Συνεργατικό cd για την Μουσική Πινακοθήκη

Ξεκινώντας το έργο μας το πρώτο που θελήσαμε να κάνουμε  ήταν μια μικρή «δημοσκόπηση» παιδιών και γονέων για τα αγαπημένα τους τραγούδια. Αυτό έγινε με δύο διαφορετικούς τρόπους :  Στα παιδιά χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή AnswerGardenστην οποία το κάθε παιδί από τα έντεκα νηπιαγωγεία έμπαινε και έγραφε το αγαπημένο του τραγούδι. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί  ένα συννεφόλεξο  των αγαπημένων τους τραγουδιών.

Στους γονείς ακολουθήσαμε άλλη μέθοδο. Τους δόθηκε στο σπίτι ένα φύλλο εργασίας που έφτιαξε το  2ο Νηπ. Ν. Μουδανιών( εμείς δηλαδή χιχιχι )και πάνω σε αυτό έγραψαν το αγαπημένο τους παιδικό τραγούδι !

Στη συνέχεια το κάθε νηπιαγωγείο έπρεπε να δημιουργήσει ένα τραγούδι με ρυθμό γνώριμου τραγουδιού και με αυτό να παρουσιάζετε στις τηλεδιασκέψεις που θα ακολουθούσαν ! Τα τραγούδια αφού ηχογραφήθηκαν από κάθε νηπιαγωγείο ανέβηκαν σε μια πολυμεσική αφίσα στην ιστοσελίδα thinglink.com που δημιούργησε το 29ο Νηπ. Σερρών σε μορφή παζλ.


Σε κάθε σύνδεση τα παιδιά με οργανάκια τραγουδούν τα τραγούδια τους για να γνωριστούν  και στη συνέχεια καταγράφουν τις εντυπώσεις τους σε ένα φύλλο εργασίας κοινό για όλα τα μέλη που έφτιαξε το Νηπ. Βλαχάτων Κεφαλλονιάς.Στη συνέχεια όλα τα τραγούδια των μελών συγκεντρώθηκαν και έγινα ένα online βιβλίο ( e-book) από το νηπιαγωγείο Γαρδικίου.>

Ο τελικός στόχος όμως ήταν να δημιουργηθεί ένα cd με όλα τα τραγούδια γνωριμίας  των νηπιαγωγείων που θα μοιράζονταν  και στα παιδιά και θα έμενε στην cdθήκη του κάθε σχολείου. Αυτό  το εγχείρημα το ανέλαβε να το εκτελέσει το 4ο Ολοήμερο Νηπ. Πυλαίας με απόλυτη επιτυχία! Έφτιαξε τις απαραίτητες μουσικές γέφυρες, την διαμήνυση του κάθε τραγουδιού και το οπισθόφυλλο του cd που θα εκτυπώναμε ! Στο εξώφυλλο του cd μπήκε η εικόνα του λογοτύπου μας και ο τίτλος : «Ας γνωριστούμε τραγουδώντας» .Εσείς μπορείτε να τα απολαύσετε βλέποντας το παρακάτω βίντεο που δημιουργήσαμε !Εμείς το απολαμβάνουμε καθημερινά ακούγοντας το, στο cdplayer της τάξης μας στην μουσική μας γωνία με πολύ καμάρι και περηφάνια και το έχουμε βάλει και μέσα στη βαλίτσα της Μουσικής Πινακοθήκης γι να το ακούσουν και οι γονείς με τα παιδιά τους στο σπίτι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου