Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ


Φτάσαμε στο τελικό στάδιο του έργου μας με μεγάλο ενθουσιασμό και κέφι !  Η τελευταία μας δράση για το έργο, και η πιο ουσιαστική. Αφορά το ταξίδι της «Σάρας της κιθάρας», μιας μοναχικής κιθάρας που ξεκινάει ένα μουσικό και εικαστικό ταξίδι περνώντας από κάθε νηπιαγωγείο και γνωρίζοντας μουσικές και πίνακες γνωστών Ελλήνων και ξένων ζωγράφων. Η αφετηρία της είναι ο πίνακας «Open window» του Juan Gris.
Μία συνεργατική ιστορία γράφεται, μουσικές επενδύσεις γίνονται στους πίνακες και στο τέλος δημιουργείται ένας καινούργιος πίνακας !


Για την υλοποίηση αυτής της φάσης το κάθε νηπιαγωγείο έπρεπε να επιλέξει έναν πίνακα ζωγραφικής, με τον οποίο αρχικά θα έκανε παιχνίδια  μουσειακής αγωγής για τον γνωρίσει και στην συνέχεια θα τον επένδυε μουσικά καθώς θα τον επισκεπτόταν ένα μουσικό όργανο που θα είχε δραπετεύσει από ένα πίνακα ζωγραφικής !
Όλο το ταξίδι καταγράφηκε σε ένα αρχείο Google doc και ο κάθε πίνακας σταθμός του ταξιδιού έγινε  ένα thinglink με τα παιχνίδια και τις μουσικές! Επίσης από κάθε πίνακα το μουσικό όργανο έπρεπε να πάρει «κάτι» ως ανάμνηση ( αντικείμενο, συναίσθημα, εικόνα κλπ) το οποίο τοποθετήθηκε σε πίνακα στο Linoit.
Ορίστηκε η σειρά των νηπιαγωγείων και η δράση μας ξεκίνησε ! Το κλασικό τμήμα του νηπιαγωγείου Κεντριού επέλεξε τον πίνακα αφετηρία («Open window» του Juan Gris) με ήρωα μία κιθάρα. Η κιθάρα ολοκλήρωσε   το ταξίδι της επιστρέφοντας στο ολοήμερο τμήμα του Νηπιαγωγείου Κεντριού, κάνοντας ουσιαστικά έναν μεγάλο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα !
Η σειρά των νηπιαγωγείων με τους πίνακες που επεξεργάστηκαν  είναι οι  παρακάτω :


Η ιστορία λοιπόν γράφτηκε συνεργατικά σε ένα αρχείο google doc, και έπειτα έγινε ένα e-book στην ιστοσελίδα issuu.com.





Το ταξίδι της Σάρας σε ebook




Οι πίνακες από τους οποίους πέρασε η Σάρα έγιναν πολυμεσικοί στην ιστοσελίδα thinglink.com
«Open window», Juan Gris


« «Ομόκεντροι κύκλοι» Kandinski


«Ιδανικό Ανοιξιάτικο τοπίο», Νικόλαος Γύζης

«The Seine and la Grande Jatte- Springtime» , Georges Seurat



«Mother and child» ( μικρογραφία του πίνακα «Three Ages of Woman»), Gustav Klimt


«Το μπλε Τσίρκο» Σαγκάλ





«Κούκου» , Ιακωβίδης





«Γύρω γύρω όλοι», Συμεών Σαββίδης




«Sorrow of the King» , Matisse 



Από κάθε πίνακα η Σάρα η κιθάρα έπαιρνε αντικείμενο ή συναίσθημα, μία εικόνα κλπ. «Οι αναμνήσεις της αποτυπώθηκαν σε έναν πίνακα στην ιστοσελίδα : linoit.com






Όταν πλέον η κιθάρα έφτασε στο νηπιαγωγείο Κεντριού στο ολοήμερο τμήμα .. έμεινε στην αγκαλιά του Βασιλιά ο οποίος για να την ευχαριστήσει έφτιαξε ένα καινούργιο πίνακα με όλες τις αναμνήσεις της Σάρας !




Το ταξίδι της Σάρας τελείωσε με γεμάτες τις «αποσκευές» : 11 πίνακες, μουσικές , τραγούδια, παιχνίδια μουσειακής αγωγής, ιστορία και ένα καινούργιο πίνακα με τις αναμνήσεις !






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Κυρά Σαρακοστή

                                                     Η Κυρά Σαρακοστή          από προηγούμενες χρονιές .