Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΎΟΜΑΙ . ΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



15 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο στέλνουν τις ιδέες τους για το ονειρεμένο σχολείο στον Υπουργό Παιδείας μέσω ενός λευκώματος που δημιούργησαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο
: «I can touch a cloud…I can dream my school»

«Κύριε Υπουργέ Παιδείας,
Σας αποστέλλουμε το παρόν λεύκωμα για να σας ενημερώσουμε για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «I can touch a cloud…I can dream my school» . Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2018-2019. Συμμετείχαν σε αυτό 15 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο, 356 παιδιά και 24 εκπαιδευτικοί.
Κύριος στόχος του προγράμματος ήταν να φανταστούμε και να σχεδιάσουμε το ιδανικό για μας σχολείο. Σκεφτήκαμε και προτείναμε τί είδους παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε στο δικό μας για να γίνει πιο συναρπαστικό. Ονειρευτήκαμε, βάλαμε στόχους μικρούς και μεγάλους, καταστρώσαμε σχέδια και χαράξαμε το δρόμο προς την πραγματοποίησή τους.
Μέσα από τα μάτια των παιδιών ονειρευτήκαμε και σχεδιάσαμε την ιδανική για μας εκπαιδευτικό, το τέλειο κτίριο, την υποδειγματική τάξη, την ονειρεμένη αυλή και τις δραστηριότητες που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το υπάρχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Θα ήταν χαρά και τιμή για εμάς να μας βοηθήσετε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους των παιδιών και να τους προσφέρουμε ένα σχολικό περιβάλλον όπως το ονειρεύονται και το αξίζουν.
Με σεβασμό,
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και τα παιδιά»

Το λεύκωμα ήδη ταξιδεύει προς το υπουργείο παιδείας !!




Μπορείτε να το δείτε σε ψηφιακή μορφή στον παρακάτω σύνδεσμο 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Κυρά Σαρακοστή

                                                     Η Κυρά Σαρακοστή          από προηγούμενες χρονιές .