Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


Ο Ιωακείμ και η Άννα ήταν πολύ πιστοί και ευσεβείς άνθρωποι. Είχαν φτάσει σε μεγάλη πια ηλικία χωρίς να μπορέσουν ν’ αποκτήσουν παιδιά. Καθημερινά όμως προσεύχονταν γι’ αυτό με όλη τους την καρδιά και ο Θεός άκουσε τις προσευχές τους. Τους χάρισε ένα κοριτσάκι γεμάτο καλοσύνη και αρετές, που το ονόμασαν Μαρία. Οι γονείς του ήταν πολύ ευτυχισμένοι.Ήθελαν να ευχαριστήσουν το Θεό, αφού το παιδί αυτό ήταν δώρο δικό Του. Όταν λοιπόν η Παναγία έγινε τριών χρονών, την πήγαν στο ναό των Ιεροσολύμων και την εμπιστεύτηκαν στους ιερείς, για να τη μεγαλώσουν. Ο Αρχιερέας του ναού, ο Ζαχαρίας την υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά. Αυτό το γεγονός, το ονομάζουμε Εισόδια της Θεοτόκου (από την είσοδό της στο ναό) και το γιορτάζουμε στις 21 Νοεμβρίου. Τη Γέννηση της Παναγίας τη γιορτάζουμε στις 8 Σεπτεμβρίου.
  ( πηγή εκπαιδευτική φωνήhttp://gikas-daskalos.blogspot.gr/)

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όσους γιορτάζουν σήμερα και ιδιαίτερα στη κορούλα μου την  Μαρία !!!!!!!!!!!

9 σχόλια:

  1. Κική, εύχομαι ολόψυχα να χαίρεσαι την κορούλα σου και να την καμαρώσεις όπως επιθυμείς!!! Να έχει υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες στη ζωή της!!!
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου και πάλι να χαίρεσαι τη κορούλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xρόνια της πολλά καλά με υγεία και πολύ ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ όμορφη ανάρτηση... χρόνια πολλά για την μέρα και από ότι είδα... χρόνια πολλά στην γλυκειά σου κορούλα!! να την χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Κυρά Σαρακοστή

   Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, ετοιμάσαμε στο ολοήμερο , την Κυρά Σαρακοστή για να μετρήσουμε τις εβδομάδες  μέχρι το Πάσχα.