Σας καλωσορίζουμε στην παρέα του Α΄ τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών.

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ- eTwinning.Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning : «Μουσική Πινακοθήκη» αναπτύχθηκαν πολλές συνεργατικές δράσεις από τα μέλη !

 Η πρώτη και η βασική από τις συνεργατικές  μας δράσεις 
είναι το online Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 
που μας έδωσε την αφορμή να μοιραστούμε 
πολλά Χριστουγεννιάτικα μουσικά παιχνίδια και τραγούδια Μία δεύτερη συνεργατική δράση που πρότεινε το 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών και ανέλαβε και την τελική μορφή του ήταν η δημιουργία ενός ημερολογίου για το 2016. Το κάθε νηπιαγωγείο ανέλαβε να δημιουργήσει ένα μικρό απλό ποιηματάκι για τον κάθε μήνα του χρόνου, το οποίο θα μπορούσε  να εικονογραφηθεί. Όλα μαζί ενώθηκαν και δημιούργησαν το ημερολόγιο της μουσικής πινακοθήκης για το 2016 !

                       
Η επόμενη συνεργατική μας δράση ήταν ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που έφτιαξαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ν. Mουδανιών( εμείς δηλαδή) στο thinglink.com.  Το κάθε νηπιαγωγείο ανέλαβε να ανεβάσει φωτογραφίες τις κατασκευές και τα μουσικά Χριστουγεννιάτικα  στολίδια που είχε φτιάξει κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών.


Επόμενη δράση (που μας άρεσε πάρα πολύ) ήταν  η δημιουργία ενός Χριστουγεννιάτικου παιχνιδοτράγουδου στο ρυθμό του παραδοσιακού «Ένα λεπτό κρεμμύδι». Για τον σκοπό αυτό ανοίχτηκε ένα έγγραφο online στο https://titanpad.com/ στο οποίο  το κάθε νηπιαγωγείο συμπλήρωνε ένα δίστιχο, που είχε μία συγκεκριμένη μορφή και παρουσίαζε εικόνες και στιγμές Χριστουγεννιάτικες !Στο τέλος δεν έλειψαν και οι ευχές μας ! Αυτή την φορά δημιουργήθηκε ένας τοίχος στο  linoit com
για να αναρτήσουμε και να μοιραστούμε τις Χριστουγεννιάτικες ευχές μας και κάρτες !

1 σχόλια:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΙΚΗ ΜΟΥ! ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

Δημοσίευση σχολίου