Σας καλωσορίζουμε στην παρέα του Α΄ τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ.Την προηγούμενη χρονιά είχαμε εφαρμόσει την επιβράβευση των παιδιών με αυτοκόλλητα. Όποιος μάζευε τα πιο πολλά αυτοκόλλητα κάθε 2 εβδομάδες έπαιρνε το μετάλλιο του μαθητή της εβδομάδας.Φέτος είπαμε να την εμπλουτίσουμε την διαδικασία επηρεασμένοι από τον πύργο για την τήρηση των κανόνων της Ελένης (http://elenikat.blogspot.gr/2012/09/blog-post_23.html).
Εμείς ετοιμάσαμε την παρακάτω κατασκευή με τις φατσούλες. Την κρεμάσαμε στην τάξη, γράψαμε και τα ονόματα στα μανταλάκια και εξηγήσαμε τη διαδικασία στα παιδιά.
Το πρωί όταν ερχόμαστε όλοι ήμαστε  εδώ.


 Στη διάρκεια της ημέρας αναλόγως με την συμπεριφορά μας , την τήρηση ή μη των κανόνων ανεβαίνουμε ή κατεβαίνουνε προσωπάκι.
Στο τέλος της ημέρας τα παιδιά που  φτάνουν στην κορυφή παίρνουν το αυτοκόλλητο και το κολλάμε  στην κάρτα επιβράβευσης του κάθε παιδιού..Αντιθέτως το παιδί που κατά την διάρκεια της ημέρας κατέβηκε προσωπάκι και έφτασε στο τελευταίο , επιλέγει μία από τις συνέπειες που έχουμε προσυμφωνήσει.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα τα μανταλάκια έκαναν πραγματικά πολύ καλή δουλειά και τα περισσότερα παιδιά άρχισαν να  είναι πιο προσεχτικά και να κάνουν τα ίδια παρατήρηση στους φίλους τους λέγοντας,<< Πρόσεχε γιατί θα κατέβεις προσωπάκι..>>  
Τα παιδιά που ανέβηκαν στο πρώτο προσωπάκι μάζεψαν και τα πρώτα τους αυτοκόλλητα και στο τέλος της καινούριας εβδομάδας θα δοθούν και τα πρώτα μετάλλια
Ευχαριστούμε την συνάδελφο Ελένη για την καταπληκτική της ιδέα.(http://elenikat.blogspot.gr/2012/09/blog-post_23.html )

10 σχόλια:

Maro Oikonomou είπε...

Κική μου πολύ ωραίο το σύστημα επιβράβευσής σου μπράβο! Τα μετάλλια δε είναι απίστευτα! Ευχαριστώ που συμμετείχες στο Link party μας!

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

οργανωμένο και αποτελεσματικό το σύστημα επιβραύβευσης !!!!!μπράβο σας!!!!!

ΜΑΡΙΑ ΔΡΑΓΑΣΙΑ είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΙΚΗ!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!

1ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ είπε...

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΙΚΗ
ΛΙΑ

Lampros Lampinos είπε...

πολύ καλό... με ενδιαφέρει το θέμα!!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Kικη μου σέυχαριστω πολυ για την αναφορα σου στο blog μου.Δεν ειχα δει αυτη σου την αναρτηση.πολυ ομορφη η εξελιξη που εδοσες στην ιδεα μου!!Σέυχαριστω πολυ!!

Άννη Λιβαθινού είπε...

Ωωωωω τι ωραίο!!!

Ειρήνη Ματθαιάκη είπε...

Πραγματικά πολύ ωραίο υλικό...Θα το χρησιμοποιήσω σίγουρα την επόμενη χρονιά, προς το παρόν αποθηκεύεται!!!Μπράβο.....

Το Νηπιαγωγείο μ΄αρέσει πιο πολύ είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΙΚΗ ΜΟΥ!

Despina είπε...

Σε ποιές ηλικίες απευθύνεται αυτό το παιχνίδι?

Δημοσίευση σχολίου