Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣΣήμερα στο σχολείο είχαμε ένα μικρό επισκέπτη. Ωπ!!!! νά η Ζιζή το σκυλάκι του ΜενέλαουΌλα τα παιδάκια μαζευτήκανε στον κοινόχρηστο χώρο για να υποδεχτούν την όμορφη σκυλίτσα μας. Η μαμά του Μενέλαου και ο Μενέλαος μαζί μας γνώρισαν το σκυλάκι, είπαν το όνομά του και μας έδειξαν κάποια από τα απαραίτητα αξεσουάρ για την φροντίδα ενός σκύλου. Τα παιδιά έκαναν διάφορες ερωτήσεις και ο Μενέλαος με μεγάλη χαρά αλλά και αγάπη προς το σκυλάκι του, απαντούσε.


Τα παιδιά το λάτρεψαν το σκυλάκι και πέρασαν μία ευχάριστη αλλά και επιμορφωτική ώρα.
Την αποχαιρετήσαμε και αποφασίσαμε να την ζωγραφίσουμε.

Μετά το πρωινό έδωσα στα παιδιά αυτό το φύλλο εργασίας και τα είπα να ζωγραφίσουν όπου θέλουν ένα ζωάκι.Στη συνέχεια το κάθε παιδί έβγαζε ένα συμπέρασμα για την ζωγραφιά του καθώς εγώ ρωτούσα που το ζωγράφισε, αν είναι του δρόμου ή της οικογένειας και τι θα συμβεί.


Ειρήνη:  Εδώ είναι το σκυλί. Ψάχνει να φάει .Είναι αδέσποτο. Θα πεθάνει.Μενέλαος.Το σκυλάκι κάθεται μαζί τους . Το βρήκαν στο δρόμο. Πάνε να του κάνουν εμβόλια.


Τζούλια. Είναι μαζί τους. Είναι δικό τους

Δημήτρης. Είναι του δρόμου η γάτα.Είναι ξαπλωμένη στο δρόμο. Κοιμάται.Μπορεί να την πατήσει.Δημήτρης Φ. Κάθεται η γάτα μαζί με τα παιδιά. Την είχαν σπίτι τους και πάνε βόλτα
Γιάννης Μ. Είναι στο πλάι στο δρόμο πεθαμένο


Νίκος. Κάθεται στο καπό. Είναι δικό τους . Πάνε σπίτι. Μπορεί να πέσει στο δρόμο και να χτυπήσει.Έπρεπε να είναι στις θέσεις, μέσα στο κουκλόσπιτο.
Ιωάννα. Τα ζωάκια παίζουν στο δρόμο. Είναι αδέσποτα. Το αυτοκίνητο τα πάτησε.


Παναγιώτης. Είναι κάτω από την ρόδα . Το πάτησε το αμάξι


1 σχόλιο:

Άννα Πένσα

  Μπαταρίες, γρανάζια και παλιές ηλεκτρονικές συσκευές... Όλα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η Άννα Πένσα στις απίστευτες εφευρέσεις της. Μόνο ...