Σας καλωσορίζουμε στην παρέα του Α΄ τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου Ν.Μουδανιών.

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Το παραμύθι μας ! | E-twinningTο παραμύθι μας ! | E-twinning. Φτάνοντας στο τέλος του προγράμματος έφτασε η στιγμή να σας δείξουμε αυτό που δημιουργήσαμε ! Ένα διαδικτυακό παραμύθι, που συνοδεύεται από πολλές δράσεις και προτάσεις φιλαναγνωσίας, σχετικά φύλλα εργασίας και πολλά παιχνίδια ( επιτραπέζια, παζλ, μαθηματικών και γλώσσας)
Μόλις το παραμύθι τελείωσε από τα παιδιά και λίγο πριν γίνουν  το εξώφυλλο  ,οπισθόφυλλο και ο τίτλος, δόθηκε στα παιδιά ένα φύλλο αξιολόγησης του παραμυθιού.
Το τελικό μας προϊόν δεν είναι ένα απλό παραμύθι. «Ο Γορίλας και το ταξίδι της πατούσας»είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο, που δημιουργήθηκε από τα παιδιά με συνεργατικές δραστηριότητες και έτσι θα θέλαμε να το δείτε.
Το έργο αποτελείται από 11 ήρωες με την δική τους ιστορία και ζωή ( την οποία εσείς μπορείτε να την εμπλουτίσετε και να «δημιουργήσετε» καινούργιες ιστορίες).
Περιέχει μία ιστορία – ταξίδι από την  οποία «ξεπηδούν»  πολλά  θέματα όπως : η φιλία, η απώλεια, η αποδοχή του άλλου, η αλληλοβοήθεια, το συναίσθημα του φόβου, η αυτοεκτίμηση , τα ζώα, τα μέσα μεταφοράς, την προστασία των δασών και τόσα άλλα που μπορείτε να ασχοληθείτε. Επίσης στο παραμύθι υπάρχει και ένα παιχνιδοτράγουδο που μπορείτε να μάθετε και να παίξετε μαζί με τα παιδιά.
Για την επεξεργασία του προτείνονται είκοσι φιλαναγνωστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε και να τις εμπλουτίσετε με τα φύλλα εργασίας που έχουν δημιουργηθεί από τα μέλη -νηπιαγωγεία.
Μια ευχάριστη νότα σε όλο αυτό το ταξίδι αλλά και πολύ ουσιαστική είναι τα διάφορα παιχνίδια  που δημιουργήθηκαν  και παίχτηκαν.
Επίσης το παραμύθι μας έχει διασκευαστεί και σε θεατρικό έργο που θα σας το παρουσιάσουμε σε επόμενη ανάρτηση !
Το βιβλίο μας «Ο Γορίλας και το ταξίδι της πατούσας»  αποτελείται από τρία μέρη :
  1. Το πρώτο μέρος αποτελείται από τους ήρωες και το παραμύθι που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τα παιδιά.
  2. Το δεύτερο μέρος έχει  προτάσεις για δράσεις φιλαναγνωσίας που βασίζονται στην ιστορία και σχετικά φύλλα εργασίας.
  3. Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει παιχνίδια που δημιουργήθηκαν και παίχτηκαν από τα μέλη -νηπιαγωγεία.
Το ολοκληρωμένο «πακέτο μπορείτε να το ξεφυλλίσετε από   εδώ 


Δημιουργήσαμε και ένα άλλο αντίτυπο το οποίο  περιέχει μόνο την ιστορία των παιδιών και μπορείτε να το ξεφυλλίσετε εδώ :


Πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό το ταξίδι που κάναμε φέτος . Μία φοβερή εμπειρία , και μοναδική συνεργασία με  13 νηπιαγωγούς και 212 παιδιά !!!!!!Ευχαριστώ πολύ  τα κορίτσια που μου δώσανε την ευκαιρία να είμαι σε αυτή την ομάδα  και να κερδίσω τόσα πολλά εγώ αλλά και τα παιδιά της τάξης μου !!!!!!!!!!

1 σχόλια:

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

Πετάει η ομάδα !!!!!!!
Μπράβοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου