Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Mr. Weather duck application

 Οι εταίροι του έργου eTwinning έργου «Π@Π@ΚΙ SOS #SkillLabs», στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων: Τέταρτος Θεματικός Άξονας: Δημιουργώ και Καινοτομώ Θεματική ενότητα: «Μικροί Μετεωρολόγοι» δημιούργησαν και σας παρουσιάζουν με υπερηφάνεια την εφαρμογή Mr. Weather Duck.

Screenshot 2 1

Η συγκεκριμένη εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τι καιρό (καιρικό φαινόμενο, θερμοκρασία) έχουμε εκείνην ακριβώς τη στιγμή που την ανοίγουμε, όπου κι αν βρισκόμαστε. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο και το gps της συσκευής σας θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο.

Βρίσκεται, προς διάθεση όλων, εδώ και λίγες μέρες στην πλατφόρμα Google Play. Είναι συμβατή με κινητά και tablet που φέρουν λειτουργικό Android.
Στη συγκεκριμένη εφαρμογή μας, η άντληση των δεδομένων της περιοχής σας και του καιρού, σε πραγματικό χρόνο, γίνεται ανά 5’ λεπτά, σύμφωνα με τη λειτουργία των παραπάνω βάσεων. Επίσης, οι εικόνες για κάθε καιρικό φαινόμενο εναλλάσσονται ανά 1′ λεπτό. Οι εικόνες που εμφανίζονται με τα καιρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν από τα παιδιά των Νηπιαγωγείων που συμμετέχουν στο έργο.

 

Screenshot 1 1

Η παρούσα εφαρμογή πρόγνωσης καιρού αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning «Παπάκι SOS #Skill-Labs», με τη συμμετοχή 16 σχολείων της Ελλάδος, όπως αυτά σημειώνονται ακολούθως:
– 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών (Οι Επαιδευτικοί του οποίου πήραν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της εφαρμογής)
– Νηπιαγωγείο Όσσας
– Νηπιαγωγείο Κεντριού
– 8o Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος Αττικής
– 4ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας
– Νηπιαγωγείο Βλαχάτων
– 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων
– 2o Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών
– 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας
– 3o Νηπιαγωγείο Λαγκαδά
– 12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας
– 6o Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου
– 2ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
– 33o Νηπιαγωγείο Ευόσμου
– 14ο Νηπιαγωγείο Σερρών
– 3o Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης

Συνοδεύεται από γραφικά στοιχεία, φιλοτεχνημένα από μαθητές και μαθήτριες των προαναφερθέντων σχολείων. Η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν και δεν περιλαμβάνει διαφημίσεις.

Η ανάπτυξη της παρούσας εφαρμογής στηρίχθηκε στην βάση ανοιχτών δεδομένων OpenStreetMap (© OpenStreetMap contributors) υπό την άδεια Open Database License, καθώς και στο Openweathermap.org.
Ευχαριστούμε τον κ. Φίλιππο Γράψα για τη συνεργασία ως προς υλοποίηση της εφαρμογής Mr. Weather
Στην περιγραφή της εφαρμογής συμπεριλαμβάνονται το σύνολο των σχολείων που συμμετείχαν για τη δημιουργία της εφαρμογής, καθώς και το όνομα του eTwinning έργου. Μπορείτε να τη βρείτε, πριν κάνετε εγκατάσταση, κατεβαίνοντας προς τα κάτω στην κεντρική σελίδας της εφαρμογής.

Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή Mr. Weather Duck εδώ:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.grapsas.mr_weather_duck&fbclid=IwAR3EUn4ShyqXyQ69H2xwJcAJSFlueMwmhDRXIlg5jPVqu2KdsB0e

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όνομα, ζώα φυτά... για το Πάσχα

  Όνομα, ζώα, φυτά για το Πάσχα. Εσείς παίζατε όνομα ζώα φυτά στην παιδική σας ηλικία;. Εμείς παίζουμε συχνά στην τάξη μας. Αυτή τη φορά όμω...